Bagel til frokost eller middag lokalt i Vanløse

/Bagel til frokost eller middag lokalt i Vanløse
Bagel til frokost eller middag lokalt i Vanløse2019-11-01T01:54:20+01:00

bagels

Hvad har vi i Vanløse og hvad er en bagel?

Bagels bages ud af gærdej og har et hul i midten, som de fleste folk i dag kategoriserer som ”bagel”. Deres specielle konsistens er opnået ved at dyppe en bagel i kogende vand før man bager den med mindre man bager den i den dampovn.

Det er sundt at spise bagels! Der er ikke æg, mælkeprotein, fedtstof, konserveringsmidler og tilsætningsstoffer, som i sidste ende betyder ingen kolesterol, så mange vælger at ændre hvad de spiser til sundere og sundere alternativer, såsom bagels. Afhængig af dit valg er der mange fibre og kulhydrater i bagels.

Vi kan godt finde på at skifte vores varianter ud fra tid til anden, men primært kører vi med disse typer af bagel boller:

Vi sørger altid for friske råvarer til vores bagels, og sørger for at hygiejnen er i orden når vi tilbereder dem for dig – du kan se det hele og hvad vi gør imens vi laver dem for dig. Alt vores brød er friskbagte samme dag som vi serverer dem.

Vi glæder os til at servicere dig og familien, om det er morgenmad, frokost eller middagsmad!

Historien om bagels

Der levede i 1683 en lokal jødisk bager i Wien der ville takke den polske konge for at redde østrigerne fra tyrkernes invasion. Derfor bagte han en speciel hård bolle, der lignede en stigbøjle- både fordi kongen var en entusiastisk rytter, og fordi de befriede østrigere klyngede sig til kongens stigbøjler, da denne konge red sejrsmarch gennem Wien’s gader. I østrigsk sprog stigbøjle en ”beugel”, som med tiden så er gået hen og blevet til ordet: bagel.

Tusindvis af østeuropæiske jøder tog omkring 1880 til Nordamerika, og samtidig tog de bagel traditionen med sig. De fleste jøder tog til New York, der den dag i dag nærmest er ”stedet” for bagel udvikling. Ca. i 1907 oprettes ”The Internationel Bakers” Union som kun var for sønner af forbundets medlemmer som måtte lære denne specielle bagel bagning. Antal af bagels skød i vejret, da bagelmaskinen blev opfundet i ca. 1960.

Der spises rundt regnet 1 bagel om ugen pr. indbygger i USA nu til dags og er et de de mest spiste brødprodukter i USA. Bagels blev opfundet og brugt som morgenmad, men siden hen har det taget til, og i dag spises de hele dagen, uanset tidspunkt.